Soita: 02 634 1900
Avaa yhteydenottolomake »

// Ota yhteyttä

Lähetä »

// Blogi

// Yrittäjävetoinen porilainen JP-Konepaja

JP konepaja.jpg

Porin Uudenniityn teollisuusalueella toimiva JP-Konepaja Oy valmistaa tilaustyönä asiakkaan tarpeiden mukaisia metalli- ja teräsrakenneratkaisuja mm. laiva- ja rakennusteollisuudelle. Vuonna 1987 aloittaneen yrityksen toiminnan pääperiaate on tarjota kokonaisvaltaista joustavaa palvelua aina suunnittelusta valmistukseen sekä asennukseen saakka. JP-Konepaja Oy tarjoaa ratkaisun niin pieniin kappalevalmistuksiin kuin suurempiin projekteihin. Isommissa toimituksissa yritys hyödyntää yhteistyötä laajan yritysverkostonsa kanssa. Vuosittainen liikevaihto pyörii 1,5-2 milj. euron välillä ja omia työntekijöitä on kymmenkunta.

JP-Konepaja Oy:n omistaja, toimitusjohtaja insinööri Vesa Rinne (IWE) on pitkän linjan ammattilainen metallialalla - Rauman telakan konepajankoulun/Winnovan metalliosaston koulutussuunnittelijan tehtävästä konepajan laatupäällikkyyden/hitsausinsinöörin töiden kautta yksityisyrittäjäksi siir tynyt vuonna 2006.

Vesa Rinne

Vesa Rinne kertoo yhtiön erääksi vahvuudeksi sen kyvyn tarjota monipuolista, joustavaa nopeasti reagoivaa ja laadukasta toimintaa. Tämä mahdollistaa nopeat ja aikataulussa pysyvät toimitusajat.

”Koska haluamme palvella asiakkaitamme monipuolisesti, olemme luoneet palvelut, jotka mahdollistavat toimitukset ”yhden luukun periaatteella”. Kauttamme asiakkaalla on käytössään valmistussuunnittelu, konepajavalmistus, pintakäsittely ja asennus. Toiminnassamme noudatamme sertifioitua EN 1090-2  standardia (EXC1-EXC4) sekä ISO 9001 -laatujärjestelmää. Teräsvarastostamme ovat niin mustat teräkset kuin kirkkaat teräkset ja alumiinit.” toteaa Vesa Rinne. ”Varmistaaksemme asiakkaillemme tuotteiden jatkuvan saatavuuden tarjoamme myös varastointipalvelua, jolloin asiakas voi tilata lisää kappaletavaraa tarpeen mukaan nopealla toimitusajalla tai sovittaessa voimme pitää puskurivarastoa vakiotuotteista.”

Näkymä valmistus- ja kokoonpanohalliin.

Konekannasta löytyy mm.: CNC-ohjattu plasma- ja polttoleikkauskone, särmäyspuristin (300 ton), monitoimileikkuri, muotorautamankeli, konepajapuristin (160 ton), putkentaivutin, levymankeli ja lukuisa määrä hitsauskoneita.

”Konepaja toiminnan alkumetreillä ideana oli tehdä pelkästään konepajatöitä täällä verstaalla, mutta tilanne on muuttunut. Toimintamme on enemmän ja enemmän kokonaispalvelupaketteja. Suunnittelu, valmistus, asennustyö (ja käyttöönotto). Siksi asennustöiden osuus alkaa lähetä jo 50 % rajaa kokonaistyön osuudesta. Joustavuudesta ja nopeasta toimintakyvystä on esimerkkejä tyyliin: Tänään tilaus ja asennus jo huomenna.”

”Asennustyömaalle mentäessä pitää kuljettaa asennuskohteeseen tietysti myös työkalustoa. Toiveena on kaluston käyttökelpoisuus ja helppous/toimintavarmuus kenttäolosuhteissa. Tämä aiheuttaa usein päänvaivaa, koska asennus tehdään useimmiten melko haastavissa ja hektisissä olosuhteissa kireällä aikataululla. Hitsauskalustosta puhuttaessa laitteiston monikäyttöisyys ja keveys on merkittävä asia. Trendi jo pitkään on ollut laitteiden pienenevä fyysinen koko ja sitä kautta painon aleneminen, kui- Näkymä valmistus- ja kokoonpanohalliin. tenkin tehot ovat kasvaneet. Kevyen hitsauslaitteiston hankinta ei siis ole ongelma. Lankahitsausta (MIG/MAG) pyrimme käyttämään aina kun mahdollista sen tehokkuuden takia. MIG/MAG-hitsauksessa hitsisulan suojaus on aiemmin asettanut omia haasteita tuulisuojien yms. muodossa. Vaikka hitsauskone olisi pieni ja kevyt on suojakaasupullo pienimmilläänkin melko painava ja kookas. Tällöin puikkohitsauksen käyttö on ollut perusteltua, koska se ei aikaa ja vaivaa vaativia suojauksia ja suojakaasua vaadi”.

”Kun kuulin kerran Retco Oy teettävän CE-merkittyä kaasutonta täytelankaa yhteistyökumppanillaan, innostuin aiheesta heti. Jo muutaman vuoden olemme käyttäneet tätä kaasutonta täytelankaa. Se toimii kenttäolosuhteissa ilman suojauksia eli on ”itsesuojaava”. Olemme tehneet kaasuttomalle langalle myös menetelmäkokeet, mikä aiemmin ei ollut oikein mahdollista lisäaineiden mekaanisten ominaisuuksien vuoksi. Kaasuton täytelanka on merkittävä apu helpottamaan työtä tuulisissa ja vetoisissa asennusolosuhteissa”, toteaa Vesa Rinne.

Vesa Rinne pitää tärkeänä verkostoitumista, ei pelkästään metalli- ja teräsrakenteiden valmistajien kanssa vaan myös paikallisten tavarantoimittajien kanssa. Yhtenä paikallisista toimittajista on Retco Oy, jonka toimintaa hän on seurannut jo 20 vuotta eli sen perustamisvuodesta 1999 alkaen.

”Retco Oy:n omistajan ja toimitusjohtajan Jukka Setälän kanssa olemme istuneet lukuisissa yhteisissä ongelman ratkaisupalavereissa kuin myös Suomen Hitsausteknillisen Yhdistyksen paikallisosaston hallituksessa useita vuosia. Olemme molemmat myös PäteWin Oy toimikunnan jäseninä,” kertoo Vesa
Rinne.

Retco Oy Welding Products on myös 20 vuotta toiminut suomalainen, yrittäjävetoinen hitsaustuotteiden maahantuonti-, markkinointi- ja myyntiyhtiö Porissa. Yritys maahantuo hitsauslisäaineita, -laitteita ja -tarvikkeita. Se on erikoistunut 100 % hitsaukseen ja leikkaukseen. Yhtiön liikevaihto pyörii vuositasolla 5 milj. euron molemmin puolin ja sen palveluksessa on 10 henkeä. Kaikilla myynti-/ markkinointi- ja hitsausneuvontatyöhön osallistuvilla henkilöillä on kansainvälisen hitsauskoordinoijan pätevyys. Retco on vuosien varrella tuonut suomalaiseen hitsaavaan teollisuuteen useita uusia ja merkittäviä innovaatioita. Se toimii aktiivisesti hitsausmarkkinoilla myös Suomen rajojen ulkopuolella. Yhtiön asiantuntijat ovat mukana useissa kansainvälisissä hitsausalan laitteiden ja lisäaineiden tuotekehitysprojekteissa. Niiden antina on muutama kansainvälisestikin massiivisia markkina-aseman saavuttaneita lisäaineita sekä varsinkin kevytmekanisoinnissa käytettäviä laitteistoja.

Yritys maahantuo myös kevyttä ja kompaktia 250 A MIG/MAG-, pulssi-, puikko- ja TIG-hitsauslaitetta.

Laitevalmistajan kanssa yhteistyössä koneen muistiin on tehty kaasuttomalle langalle synergiaohjelman, jolloin lanka koko kaarihitsausalueellaan toimii +/- periaatteella. Eli pistoolissa on +/- painin, jonka avulla kaaritehoa voidaan säätää helposti nappia painamalla.

”Yhteistyö Retco Oy:n kanssa on ollut mielenkiintoista, koska yksityisiä hitsausalan Pikkumusta ALL-IN Pulse on vain lankalaitteen kokoinen kompakti hitsauslaite monitoimiperheyrityksiä ei enää Suomessa käytännössä muita taida olla. Varsinkin heidän asiantuntemustaan ja ”heittäytymistään” alalle osaan näin yrittäjänä arvostaa”.

”Retco Oy:n kannalta on tärkeätä saada olla läheisessä yhteistyössä hitsausalan osaajien kanssa. Siten voimme heidän kauttaan saada ensiarvoisen hyvää tietoa uusista tuoteideoistamme, niiden soveltuvuudesta ja toimivuudesta kentällä. Vesa Rinteen ja hänen tiiminsä ennakkoluuloton ja myötämielinen suhtautuminen on meille ”lottovoitto”. Koska kehitämme jatkuvasti uusia laitteita ja lisäaineita yhteistyössä kansainvälisten päämiestemme kanssa, on onnistuneen lopputuloksen kannalta välttämätöntä saada siirrettyä hitsaavan kentän kokemus ja tahto tuotekehityksen tietoisuuteen ja sitä kautta tuotteeksi markkinoille. JP-Konepaja Oy:n toimintaa alusta asti seuranneena kiitän Vesaa yhteistyöstä ja toivotan kaikkea hyvää heille tässä muuttuvassa toimintaympäristössä,”

Jukka Setälä.

Kuvia

JP konepaja.jpg001.jpg004.jpg002.jpgPikkumusta.jpg005.jpg
Tallenna tai tulosta »