Soita: 02 634 1900
Avaa yhteydenottolomake »

// Ota yhteyttä

Lähetä »

// Blogi

// Magneettijalalliset porakoneet ammattikäyttöön

Kuva 1: Pro 36

Nopea, tarkka reikien teko asennuspaikalla tai verstaalla kuuluu useimmilla valmistavilla konepajoilla joka- päiväseen työhön.

Retco Oy on koko toimintansa ajan panostanut vain hitsaukseen ja leikkaukseen. Hitsaava teollisuus tarvitsee kuitenkin paljon muitakin työkaluja ja –laitteita metallia jalostaessaan. Lastuava työstö on tähän asti rajoittunut Retco Oy:n valikoimissa lähinnä levyreunojen viisteytykseen. Nyt uutena aluevaltauksena on magneettijalkaporakoneet aina reikähalkaisijaan 111 mm asti. Tuotevalikoimaan kuuluu myös kierteytykseen vaihdettavan pyörimissuunnan ansiosta soveltuva malli. Ko. porakoneitten valmistaja Promotech kuuluu siihen harvalukuiseen porakoneiden valmistajajoukkoon, joka suunnittelee ja valmistaa sähkömoottoreita erityisesti magneettijalkaporakoneisiin. Retco Oy tunnetaan luotettavana hitsausalan toimittajana ympäri Suomen, tästä eteenpäin myös magneettijalkaporakoneiden ja leikkaavien työkalujen toimittajana.

Pro 36 (kuva galleriassa) on sarjan kompaktein ja samalla yksi pienimmistä porakoneista maailmassa. Euroopassa valmistetun laitteen ominaisuuksiin kuuluvat mm.:

– Vahva ja ultrakevyt rakenne, paino 10 kg.
– Vaihteisto ja johteet tehty yhdestä kappaleesta
– Käyttötarkoitukseen suunniteltu vahva moottori ja vaihteisto
– Huoltoystävällinen rakenne
– Huoltovapaa johdejärjestelmä

Magneettisen pitovoiman seurantajärjestelmä

Kaikissa laitteissa on magneettisen pitovoiman seurantajärjestelmä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei laite käynnisty silloin kun magneetin pitovoima ei ole riittävä.

Nyrkkisääntöisesti voidaan puhua, että magneettisen tartuntapinnan ainevahvuus pitää olla vähintään 6 mm. Tartuntavoimaan vaikuttaa luonnollisesti tartuntapinnan puhtaus. Ruoste, maalikerros, muut ”epäpuhtaudet”, materiaalin vahvuus, pinnan tasaisuus ja epätasaisuus, jännitevaihtelut sekä sähkömagneettipohjan kuluminen vaikuttavat luonnollisesti tartuntavoiman suuruuteen. Jos pitovoima laskee alle turvallisen toiminta-arvon, ohjausjärjestelmä estää laitteen toiminnan.

Järjestelmä myös estää laitteen käynnistyksen, jos kone on sijoitettu pinnalle, joka on liian ohut. Esimerkiksi alle 5 mm ainevahvuudella ei saavuteta riittävää tartuntavoimaa koska silloin voima on vain 25 % siitä voimasta, joka saavutetaan 22 mm metallilevyllä!

Laite kiinnitetään aina varmuuden vuoksi vielä turvahihnalla varmistamaan magneetin pitovoima, siten vältytään mahdollisilta loukkaantumisilta. Monia lisämahdollisuuksia Laitteilla on mahdollista hyödyntää reikien tekoon reikäjyrsimiä, jotka on valmistettu pikateräksestä tai varustettu kovametallipaloilla. Myös kierreporia voidaan käyttää pienempien reikien porauksessa. Magneettijalkaporakonetta voidaan käyttää missä asennossa tahansa, lisälaitteen avulla se voidaan kiinnittää myös putken pintaan.

Kuvassa 4 (galleriassa) on esitetty miten jyrsinpää toimii. Jyrsinterän porautuessa työkappaleeseen ohjaintapin jousi kiristyy samalla. Tämän johdosta jyrsimen porautuessa koko ainevahvuuden läpi ohjuri työntää irtileikkautuneen keskiosan ulos jousivoiman ansiosta.

Reikäjyrsin on suunniteltu käytettäväksi vain läpireikien valmistukseen, (kuva 5 galleriassa). Epäsymmetristen reikien valmistuksessa ohjaintapin käyttö on kielletty.

Automaattisyötöllä varustettu magneettijalkaporakoneen dynaaminen ohjausjärjestelmä säätää syöttönopeutta suhteessa kuormitukseen, jonka ansiosta päästään lyhimpään mahdolliseen leikkausaikaan niin kovametallipalakuin pikateräsreikäjyrsimelläkin. Automaattisyöttö aktivoidaan painamalla kädensijat sisään. Syötön ohjaus pysäyttää koneen kun reikäjyrsin läpäisee seinämän.

Kysy lisää:

Retco Oy Pori
puh. 02 634 1900
retco@retco.fi

Kuvia

Kuva 1: Pro 36Kuva 2: Lisälaite putkien rei'ittämiseen 80-1000 mm asti (kaksi eri lisälaitetta 80-250 mm yhdellä ketjulla ja 150-1000 mm kahdella ketjulla).Kuva 2: Lisälaite putkien rei'ittämiseen 80-1000 mm asti (kaksi eri lisälaitetta 80-250 mm yhdellä ketjulla ja 150-1000 mm kahdella ketjulla).Kuva 2: Lisälaite putkien rei'ittämiseen 80-1000 mm asti (kaksi eri lisälaitetta 80-250 mm yhdellä ketjulla ja 150-1000 mm kahdella ketjulla).Kuva 3: Reikäjyrsin on kätevä tapa läpireikien valmistamiseen, sillä on mahdollista työstää symmetrisiä ja epäsymmetrisiä reikiä.Kuva 4: Reikäjyrsimen toimintaperiaate.Kuva 5: Tyypillisiä reikäjyrsimellä valmistettuja reikiäKuva 6: Pro 36 Auto on varustettu erittäin suositulla ja kätevällä automaattisyötöllä. Kevyt, paino 13 kg.Sama valmistaja tekee laitteet myös levyreunan viisteytykseen. Kuvassa järeä itsesyöttävä malli ABM-28.Sama valmistaja tekee laitteet myös levyreunan viisteytykseen. Kuvassa järeä itsesyöttävä malli ABM-28.Kätevät kuljettimet leikkaukseen ja hitsaukseen kaikissa asennoissa samalta toimittajalta. Verkkovirtatai akkukäyttöisinä.Kätevät kuljettimet leikkaukseen ja hitsaukseen kaikissa asennoissa samalta toimittajalta. Verkkovirtatai akkukäyttöisinä.
Tallenna tai tulosta »